آموزش ساز کمانچه
آموزش ساز کمانچه در کرج یکی از سازهایی است که آموزشگاه موسیقی آوادیس کلاسهایی برای آموزش کمانچه برگزار میکند. ما برای تمام رنج سنی و سطوح مختلف و با بهترین اساتید که با داشتن سالها تجربه آموزش حرفهای و تکنیکالی جزو اساتید برجسته محسوب میشوند، کلاس برگزار میکنیم. به همین علت آموزشگاه ما، جزو 10 آموزشگاه برتر موسیقی در کرج میباشد.
آموزش ساز کمانچه:
نخستین نشانههای تاریخی درباره کمانچه در کتاب موسیقی الکبیر اثر ابونصر فارابی در سده چهارم هجری دیده شدهاست. او در این کتاب از کمانچه با نام عربی آن، رباب یاد میکند. کمانچه در دوران صفویه و قاجاریه جزو سازهای اصلی موسیقی ایران بودهاست. نخستین صدای ضبط شده کمانچه به اوایل قرن بیستم میلادی بر میگردد. استفاده از این کمانچهها در قسمتهای مرکزی ایران به خصوص در لرستان متداول است.
کمانچهها صدایی پر قدرت و شفاف دارند و چون کاسهٔ سبک دارند، اجرای قطعاتی که نیاز به چرخیدن سریع کمانچه دارد بر روی این کمانچهها آسانتر است این امتیازی است برای این نوع کمانچه. کمانچه از سازهای زهی آرشه ای مقید است.که در ساخت آن، چوب، پوست، استخوان و فلز به کار رفته اند. طول کمانچه از پایه فلزی تا صُراحی (قسمت بالایی سرپنجه) حدود ۷۵ سانتی متر است. کمانچهٔ امروزی دارای ۴ سیم میباشد. این سیمها به موازات درازای ساز گستردگی دارد و آوای آن خیلی خوش و دلکش میباشد. این ساز میتواند آواهای گوناکون بسیاری را برآرد. کاسه صوتی این ساز از چوب توت است که با برشهای از عاج تزیین شده است.
تدریس کمانچه در کرج
تدریس کمانچه در کرج را در آموزشگاه موسیقی آوادیس نزد بهترین و مجرب ترین اساتید فرا گیرید.
کلاس موسیقی آوادیس با بهره مندی از حضور اساتید مجرب سازهای زهی که ساز کمانچه نیز از این دسته به شمار می رود و با فراهم آوردن محیطی آرام و مناسب برای تدریس موسیقی در کرج به عنوان بهترین گزینه برای آموزش کمانچه در کرج به شمار می رود.
اجزای تشکیل دهنده قانون
کاسه طنینی
پوست
خرک
دسته
سرپنجه
گوشی ها
شیطانک
سیم گیر
پایه
کوک کمانچه (نسبت فاصله سیمها به یکدیگر) در دستگاههای مختلف موسیقی ایرانی تفاوت میکند.
معمول ترین کوک برای دستگاهای ایرانی این است
که سیمهای اول و دوم نسبت به هم فاصله چهارم (یا پنجم) داشته،
سیم سوم یک اکتاو بم تر از سیم اول و سیم چهارم یک اکتاو بم تر از سیم دوم میباشد.
در حال حاضر کوک اصلی و رایج کمانچه می لا ر سل که همان کوک ویلن است، میباشد. از جمله میتوان به کوکهای رِ لا رِ سل (برای دستگاه نوا) می لا رِ لا (برای ماهور) و می لا می لا (برای همایون، اصفهان، چهارگاه، ماهور و دستگاه راستپنجگاه) و رلارلا (برای کوک لری)اشاره کرد.
کلاس کمانچه در کرج
آموزشگاه آوادیس یکی از بهترین آموزشگاههای کمانچه در کرج برای آموزش ساز کمانچه می باشد. که با بهرمندی از اساتید مجرب درمحیطی مناسب و دلپذیر به آموزش ساز کمانچه و انواع سازهای زهی به علاقمندان میپردازد.
آموزشگاه موسیقی آوادیس با برگزاری کارگاههای دوره ای به حرفهای ترین سبک ممکن امکان آموزش ساز کمانچه در کرج را برای هنرجویان عزیز فراهم می کند. مدت زمان آموزش این ساز و ساز های زهی در آموزشگاه موسیقی کمانچه بسته به علاقه وصبوری هنرجویان بین 2 تا 3 سال متغیر است. که برای پیشرفت هرچه تمام تر ممکن است این دوره تا سالهای طولانیتری ادامه پیدا کند.
آموزشگاه کمانچه در کرج
آموزشگاه آوادیس یکی از بهترین آموزشگاههای کمانچه در کرج برای آموزش ساز کمانچه می باشد. که با بهرمندی از اساتید مجرب درمحیطی مناسب و دلپذیر به آموزش ساز کمانچه و انواع سازهای زهی به علاقمندان میپردازد.
آموزشگاه موسیقی آوادیس با برگزاری کارگاههای دوره ای به حرفهای ترین سبک ممکن امکان آموزش ساز کمانچه در کرج را برای هنرجویان عزیز فراهم می کند. مدت زمان آموزش این ساز و ساز های زهی در آموزشگاه موسیقی کمانچه بسته به علاقه وصبوری هنرجویان بین 2 تا 3 سال متغیر است. که برای پیشرفت هرچه تمام تر ممکن است این دوره تا سالهای طولانیتری ادامه پیدا کند.
از دیگر نکات مهم در آموزش موسیقی میتوان به محیط آموزشگاه و نحوه ارتباط اساتیدو هنرجویان اشاره کرد. آموزشگاه موسیقی آوادیس با فراهم کردن محیطی آرام و دوستانه این تضمین را به تمامی علاقمندان به هنر موسیقی میدهد. که آموزش کمانچه را در محیطی آرامش بخش با اساتیدی صبور و مهربان تجربه کنند.
استاد کمانچه در کرج
حسینخان اسماعیلزاده، ابوالحسن صبا، علیاصغر بهاری و اردشیر کامکار مشهورترین و تأثیرگذارترین نوازندگان کمانچه در تاریخ موسیقی ایران میباشند. بیشتر ما هنرجویان به ساز کمانچه با شنیدن قطعه های این اساتید علاقهمند شده ایم و برای نواختن در حد اسطوره ها تلاش میکنیم. امروزه کمانچهنوازی در سبکهای متفاوتی گسترش یافته و طرفداران زیادی برای خود پیدا کرده است. برای یادگیری ساز کمانچه نیاز به استاد باتجربه در این زمینه دارید.آوادیس موسیقی با اساتید لایق در کنار شما عزیزان و برای آشکار شدن استعداد های نهفته بهترین آموزشها را ارائه میدهد.
آموزشگاه موسیقی آوادیس
رزومه برترین اساتید کمانچه در کرج
کلاسهای آموزشی آموزشگاه موسیقی آوادیس کرج
تماس با آموزشگاه موسیقی آوادیس
۰۲۶۳۴۴۸۳۶۳۷ || ۰۹۱۰۲۶۲۶۱۳۵
نحوه نواختن کمانچه
نحوه نواختن ساز کمانچه
کمانچه یکی از سازهای سنتی و محبوب موسیقی ایرانی است که به خاطر صدای دلنشین و خاص خود، در بسیاری از آثار موسیقی ایرانی استفاده میشود. نواختن کمانچه نیازمند تکنیکها و مهارتهای خاصی است که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
۱. آشنایی با ساز کمانچه
کمانچه سازی است با بدنه چوبی و گرد، که معمولاً دارای چهار سیم است. این ساز با آرشه نواخته میشود و صدای آن به دلیل شکل خاص بدنه و جنس چوب آن بسیار خاص و زیباست.
۲. آمادهسازی ساز
قبل از شروع به نواختن، باید مطمئن شوید که کمانچه شما به درستی کوک شده است. برای کوک کردن، میتوانید از یک تیونر یا گوش خود استفاده کنید. سیمها باید به ترتیب از پایین به بالا به این صورت کوک شوند: می، لا، ر، سل.
۳. نحوه نگهداری کمانچه
کمانچه را با دست چپ نگه دارید. بدنه ساز باید در نزدیکی شانه شما قرار گیرد و دسته آن به سمت جلو باشد. آرشه را با دست راست بگیرید و مطمئن شوید که انگشتان شما به درستی روی آرشه قرار گرفتهاند.
۴. نواختن با آرشه
برای نواختن، آرشه را به آرامی روی سیمها بکشید. حرکات آرشه باید نرم و پیوسته باشد. توجه داشته باشید که فشار آرشه بر روی سیمها نباید بیش از حد باشد تا صدای خشن ایجاد نشود. میتوانید با تمرین، تکنیکهای مختلف نواختن را یاد بگیرید.
سوالات متداول
کمانچه یکی از سازهای سنتی ایرانی میباشد که در دوران صفوی ساخته شده است. ساز کمانچه یک ساز زهی آرشهای است.
از نوازندگان مطرح کمانچه میتوان به باقرخان رامشگر، حسین خان اسماعیل زاده، حسین یاحقی، علی اصغر بهاری، اردشیر کامکار، کیهان کلهر و…اشاره نمود.
یادگیری مفاهیم پایه و نواختن ساز کمانچه ۱ تا ۲ سال طول میکشد. اما در صورتی که میخواهید در نواختن حرفه ای شوید و تسلط یابید ممکن است در حدود ۳ تا ۴ سال طول بکشد.
در قدم اول بهتر است در کلاس موسیقی آموزش کمانچه ثبت نام کنید. سپس به تهیه ساز کمانچه بپردازید و تحت نظر استادی باتجربه و ماهر آموزش ببینید.
یادگیری و نواختن هر سازی نیازمند تلاش و تمرین منظم و مکرر است تا به مرور زمان پیشرفت کنید و آسانتر شود و کمانچه نیز از این قانون مستثنی نمیباشد.
یادگیری نواختن ساز کمانچه در سنین کودکی مثلا از ۶ سالگی بهتر است اما به این معنی نیست که در سنین بالاتر نتوان آموزش دید.
کمانچه در بین قومیتهای مختلف ایرانی تفاوت اندکی در شکل و ساختار دارد که همین باعث شده انواع مختلفی از این ساز به وجود بیاید. کمانچههای محلی ایران شامل کمانچههای ترکمنی، مازندرانی، آذربایجانی، بختیاری و لری میباشند.
بهتر است برای خرید این ساز با استاد خود و یا دوستی که در این زمینه اطلاعات دارد به خرید بروید تا بتوانید ساز خوب و قیمت مناسبی را تهیه نمایید. و به تنهایی برای خرید کمانچه اقدام نکنید.
ارتباط با ما
۰۲۶۳۴۲۱۴۳۳۴ || ۰۲۶۳۴۲۱۴۳۳۳ || ۰۹۱۰۲۶۲۶۱۳۵
جهانشهر- میدان سپاه بلوار جمهوری- کوچه شهید جدیدی- پلاک ۲۸
musicavadis@gmail.com