آموزش سنتور در کرج و کدام آموزشگاه بهترین مدرسین را برای آموزش سنتور دارا میباشد. سنتور یکی از سازهای زهی مضرابی میباشد. که باصدای دلنوازش برای خیلی از هنردوستان این حس را ایجاد کرده است. افرادی هستند که بدنبال یادگیری این ساز بروند و بخواهند این ساز را بصورت حرفه ای فرا بگیرند.
آموزش سنتور در کرج – تدریس سنتور در کرج – کلاس سنتور در کرج
خیلی سوالها هست که ذهن کسانی که بدنبال یادگیری ساز سنتور هستند را مشغول کرده است. اما نگران نباشید با ما در خواندن این مقاله همراهی کنید. تا تمامی سوال های شما را برطرف سازیم و اطلاعات جالبی درباره ساز سنتور و آموزش سنتور بدهیم.
شاید نشنیده باشید که سنتور یکی از سازهای قدیمی و کهن ایران بشمار میآید. اختراع این ساز گوش نواز رابه ابونصر فارابی نسبت میدهند. البته هم اکنون هم در غرب و هم درشرق شناخته شده است.
نشانههای ساز سنتور از آشوریان و بابلیان
نشانهای که از این ساز کهن برجای مانده بود در سنگتراشیهای آشور و بابلیان بوده است. که در آن زمان سازی که بسیار به سنتور همانند میباشد. در بزرگداشت آشور بانیپال در صف تشریفات آنها جای داشته است. هم چنین نیز خیلیها براین باورند که این ساز زهی را در زمانهای بسیار قدیم به کشورهای آسیایی بردهاند. اکنون مشابه این ساز در کشورهایی نظیر مصر و پاکستان و عراق و هند ویونان و… میباشد.
شکل سنتور برای همهی هنردوستان مشخص است اینکه این ساز بسیار منظم میباشد. جعبه ذوزنقهای شکل میباشد و دارای یک ضلع بلند و یک ضلع کوتاهتر است. اینکه جنس آن از چوب میباشد. دارای هفتادو دو سیم میباشد که به دستههای چهارتایی تقسیم میشود. از سازندگان معروف این ساز خوش نوا، میتوان داریوش سالاری و مهدی ناظمی را نام برد. نوازندگان با استعداد و بنام ساز سنتوراعم از قدیم و جدید پرویز مشکاتیان، داریوش صفوت، محمدصادق خان، علیاکبر شاهی، حسین ملک، فضلالله توکل، حسین صبا، ابوالحسن صبا، سوسن دهلوی، رضا شفیعیان، پشنگ کامکار، جواد بطحایی، اردوان کامکار، سیامک آقایی، حسین پرنیا و.. میتوان نام برد.
هدف از یادگیری سنتور در آموزشگاه موسیقی آوادیس
یادگرفتن سنتور بر اساس نظر اساتید این حوزه نیاز به پشتکار و تمرین نیاز دارد. سنتور سازی است که وابستگی زیادی به حرکات سریع و فکر شده دست دارد. از همین جهت کسانی که در گذشته سازهای دیگری مانند ویولن و گیتار کار کردهاند. سریعتر کار با این ساز را یاد میگیرند. همچنین در نظر داشته باشید که تدریس و یادگیری سنتور نیاز به زمان نسبتا زیادی دارد. مانند تمامی سازهای مشابه زمانی حداقل ۳ ماهه نیاز دارد.
البته این ۳ ماه تماما صرف یادگیری خود ساز سنتور نمیشود و در جلسات ابتدایی بنابه نظر استاد صرفا موضوعات آکادمیک این ساز تدریس میشود. تدریس موضوعات آکادمیک سنتور و دیگر سازها در ابتدا کاملا بی فایده به نظر میآیند. در جلسات و ترمهای بعدی متوجه اهمیت آنها میشوید. تجربه ثابت کرده است که هنرجویانی که مباحث آکادمیک هر ساز را به خوبی یادمیگیرند از شانس بیشتری برای موفقیت در نواختن آن ساز برخوردارند.
آموزش نوازندگی حرفهای سنتور با سبکهای خاص در کرج
نوازندگی سنتور بوسیله دو چوب نازک که مضراب نامیده میشود نواخته میشود. یادگیری سنتور میبایست نحوه درست گرفتن مضرابها را در نظر گرفت. در اصل مضراب خود از چهار قسمت سرو ساقه ،حلقه ودم تشکیل شده است. و واسطه میان دستان و ساز سنتور میباشد. آموزش سنتور در کرج توسط بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج با نام آموزشگاه موسیقی آوادیس آموزش داده میشود.
هنرجویان بسیاری در این آموزشگاه حرفهای شروع به یادگیری ساز سنتور کردهاند. آنها توانستهاند با آموزش سنتور در کرج به مقام بالایی از موسیقی دست پیدا کنند. اینک ما سعی کرده ایم به تعدادی از سوالهایی که ذهن شما هنردوستان عزیز را مشغول کرده است.
پاسخ دهیم پس با ما همراه باشید:
۱٫چندنوع سنتور داریم؟
سنتورهای مختلفی در بازار وجود دارد که از لحاظ ساختار و کاربرد متفاوت میباشد. ساز سنتور ده و یازده و دوازده خرک و سنتور لا کوک، سنتور باس، سنتور باریتون، سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم از انواع آن میباشد. اما سنتوری که بیشتر درایران رواج دارد سل کوک یا نه خرک است.
۲٫ساز سنتور خوب چگونه است؟
توجه داشته باشید به هنگام خریداری سنتور از استاد خود بخواهید. راهنماییتان بکند چونکه بنسبت تجربهای که اساتید دارند میتوانند بشما بهترین سنتور را معرفی کنند. تا شما خریداری کنید سنتور خوب سنتوری است که صفحه زیرو روی آن بدون هیچگونه برآمدگی باشد. همچنین صفحه چوبی آن نباید هیچگونه ترک و گره ای داشته باشد. سازهایی که منبت کاری شده هستند را خریداری نکنید چون برخلاف ظاهر زیبایش صدای خوبی ایجاد نمیکنند.
۳٫یادگیری این ساز زهی مضرابی برای چه سنی مناسب است؟
یادگیری هر سازی برای هر سنی مناسب است و هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. اما در سن کودکی اگر برای فرزندان خود برنامه ریزی داشته باشیم. به استعداد آنها اهمیت دهیم در این رده پایین سنی بازده بسیاری خواهند داشت. هوش و فکر فرزندان خود را ارتقا میدهید و هم چنین وقتی بمرور بزرگتر میشوند. آن ساز مورد علاقه خود را بیشتر یاد میگیرند و حرفه ای تر میشوند و در آینده پیشرفت بسیاری خواهند کرد.
۴٫قیمت ساز سنتور چند است؟
قیمت این ساز نیز متفاوت است که بسته به پییشنهادی که استاد موسیقی که آموزش سنتور در کرج را برعهده دارد. به شما پیشنهاد میدهد معمولا از پانصد هزار تومان به بالا میباشد.
۵٫آموختن آن دشوار است یا آسان؟
هرسازی برای یادگیری سختی های خود را دارد. اما بسته به علاقه و استعداد و پشت کاری که داشته باشید. یادگیری برای شما راحت تر میشود.
۶٫چقدر زمان میبرد تا بتوانیم ساز سنتور را بصورت معقولی بنوازیم؟
هر سازی بسته به تمرین و پشتکاری که انجام میدهید. برای یادگیریش متفاوت است. اما دوره مقدماتی ساز سنتور در آموزشگاه موسیقی که به آموزش سنتور در کرج میپردازد هشت الی نه ماه است.
۷٫طرح تدریس سنتور چگونه است؟
استاد امین صادقیان که مدرس ساز سنتورو هنگدرام در آموزشگاه موسیقی آوادیس میباشند. دارای مدرک کارشناسی نوازندگی از دانشگاه هنر میباشد که ازسال ۷۲ به فراگیری موسیقی پرداختهاند. همچنین در حوزه ی نوازندگی و آهنگسازی فعالیت بسیار داشتهاند. آموزش سنتور استاد صادقیان به شیوه سنتور نوازی اساتید فرامرز پایور و پرویز مشکاتیان میباشد. وی در آموزش سنتور به کودکان نیز متخصص میباشد.
حتما بخوانید: درباره ساز سنتور برترین اساتید آموزش سنتور در کرج
طرح آموزشی ساز سنتور استاد امین صادقیان به این شکل میباشد:
دوره مقدماتی کلاس سنتور :
شناخت تئوری موسیقی
شناخت کلی ساز
درک ریتم:
- الگوهای ریتمیک تکرارشونده
- ریتمهای ساده و ترکیبی
نت خوانی، وزن خوانی اجرای آثار مقدماتی استادان پایور از کتاب دستور سنتور استاد کامکار کتاب پشنگ کامکارو اتود
دوره متوسط ساز سنتور :
تمرین تکنیکهای مختلف برای اجرای ردیف موسیقی ایرانی اتودهای پیشرفته برای بالابردن سطح ریتم و نت خوانی اجرای آثار استادان پایور و مشکاتیان و کامکار (کتاب های ردیف دوره ابتدایی ، سی قطعه چهار مضراب، گلنار ،سپیده ،گل آوا و ……. آشنایی با اصول اجرا و همنوازی و خلق اثر
دوره پیشرفته تدریس سنتور :
تکمیل دورههای ردیف نوازی اساتید، قطعات پیشرفته از اساتید موسیقی ایرانی و اتودهای پیشرفته آهنگسازی و خلق اثر و نگارش همنوازی و تکنوازی یکی دیگر از استادهای حرفه ای در آموزشگاه موسیقی سنتور در جهانشهر کرج که به تدریس سنتور میپردازد استاد وصال صالحیان میباشد.
دارنده مدرک لیسانس و فوق لیسانس نوازندگی موسیقی ایرانی از دانشگاه هنرتهران و عضو هئیت داوران هشتمین جشنواره موسیقی سمنان میباشد. با داشتن دارای ۱۰ سال سابقه تدریس در زمینه ی موسیقی ( نوازندگی،دشیفراژ،سلفژ،شناخت ریتم) دارای مدرک معتبر مربیگری موسیقی کودک است و به آموزش ساز سنتور در کرج میپردازد. هنرجویان علاقمند به ساز سنتور میتوانند در محیطی حرفهای نواختن سنتور را بیاموزند.
آموزش سنتور در کرج
سنتور، سازی اصیل با ریشه ای کاملا ایرانی است که سال های سال است از نیاکان ما به ما به ارث رسیده است. آموزش سنتور در کرج، نیازمند روش های اصولی و اساتید مجرب و تحصیل کرده این زمینه است. به همین منظور، آموزشگاه موسیقی در کرج به عنوان مرجع برگزار کننده کلاس آموزش سنتور در کرج، با بهترین اساتید و متدهای آموزشی، در کنار شما عزیزان است.
آموزشگاه موسیقی در ایجاد آن تلاش بسیار کرده است مراجعه کنند و با مشاوران ما بصورت رایگان مشورت بگیرند و به یادگیری سنتور در آموزشگاه بپردازند.
نحوه آموزش ساز سنتور در کرج
طرح درس استاد وصال صالحیان در آموزشگاه آوادیس به این شکل است:
دوره اول (مقدماتی):
دستور سنتور فرامرز پایور
شیوه سنتور نوازی پشنگ کامکار
گلنار پشنگ کامکار
یاد باد مجتبی زمانی
یادگاران پشنگ کامکار
هزار دستان پشنگ کامکار
دوره دوم (متوسطه):
دوره ابتدایی فرامرز پایور
موج نو پشنگ کامکار
سی قطعه چهارمضراب فرامرز پایور
ردیف موسیقی ایرانی ابوالحسن صبا
آموزش ریتمهای کاربردی فرنان فونتن
آموزش ریتم در تئوری و عمل رابرت استایرر
دوره سوم (عالی):
قطعات مجلسی فرامرز پایور
سی قطعه چهارمضراب فرامرز پایور
ردیف موسیقی ایرانی ابوالحسن صبا
هشت آهنگ فرامرز پایور
بیست قطعه پرویز مشکاتیان
گل آیین پرویز مشکاتیان
سل آیین پرویز مشکاتیان
گل آوا پرویز مشکاتیان
پیش درآمد و رنگ فرامرز پایور
سایه علی بهرامی فرد
دوره چهارم (فوق عالی)
مجموعه قطعات اردوان کامکار
ردیف میرزا عبدالله نوشته پشنگ کامکار
برای داشتن اطلاعات بیشتر درباره ساز سنتور و آموزشگاه موسیقی میتوانید
با این شماره ها تماس فرمایید تا مشاوران ما شما را راهنمایی نمایند: